Religion i världen ✞✡☮☪

 

Religion är något av det svåraste att definiera p.g.a. det finns så mycket olika religioner och så mycket inom dessa religioner. Religion för mig är att tro på något större än människan, som gud och andar alltså en högre makt. Reglerna varje religion har tycker jag också räknas med. De olika religionerna tror på att man återfödds efter döden, ett liv efter döden och även då en högre makt.

Religion kan vara det som ger stabilitet i vardagen hos människor och de sociala. Oftast är det så att de som har samma tro/religion som du själv har, är de man umgås med. 

 

 

 

Alla tror på olika saker, det behöver inte ha med gud att göra eller religion. Det kan vara från att tro på gud till att tro på magi. Om man inte tror eller "är med" i någon religion så finns det andra saker att tro på. Det mest realistiska är Big bang och om man inte tror på att något övernaturligt har skapat vår jord så skulle jag tro att de flesta tror på detta eller inte bryr sig speciellt mycket om det. 

Teism

Den personliga tron på gud.

Ateism

Detta är åsikten om att det inte finns någon gud alls, alltså motsatsen till teism.

Agnosticism

Detta står emellan både teism och ateism. Åsikten om att vi inte vet om gud finns eller inte. Det finns tvivel på att vi kommer få svar på "de eviga frågorna". 

 

Det som skiljer Sverige med de andra länder inom religion frågan skulle nog vara att tron här inte tas lika seriöst som i andra länder i världen. Det är inte längre många som är religiöst engagerade. Vi har inte de reglerna som finns inom de andra religionerna. Även om man är kristen och tror på gud så säger ingen att vi inte får äta det vi själva vill eller bli kära i någon som har en annan religion. Så kanske det var förr i tiden, men det ändras ju längre fram i tiden vi kommer. Även förr i tiden så var de homosexuella inte accepterade i vårt samhälle men det har blivit mycket stora ändringar inom det ämnet. 

 

Det positiva med att tillhöra ett religiöst samfund är att man alltid har något att lita på, och man är säker på vad som kommer hända när man dör, vart man tar vägen. Man vet meningen med livet. Det negativa är alla regler som finns och om man bryter dem, vilka konsekvenser som uppstår. Vid de extrema tillfällena finns det pappor, bröder mm som mördar sina egna familjemedlemmar bara för att de har brutit mot något och enligt dem förolämpat familjen.  

Att vara religiös på ett öppet sätt kan jag tänka mig är när man visar vilken religion man har för samhället/omvärlden. Man är öppen med det och kanske försöker få andra folk att även börja tro på samma sak. Stängt är tvärtom, man visar inte sin religiösa sida utan håller det för sig själv och/eller inom sin familj. Man bryr sig inte om andra har samma tro eller inte utan det ända som räknas är att familjen och du själv har den tron.


 

Min tro 

Man får lära sig en sak i skolan, sen får man höra någonting annat från någon annan. Jag själv känner såhär, att efter döden så kommer vi inte till någon bättre värld men jag kan tänka mig att man lever vidare i en annan kropp som en annan människa. Jag tror inte att gud har skapat oss människor och inte heller att han har skapat vår värld. Om gud nu finns då måste han väl hjälpa folket som har det svårt, om han har skapat en hel värld då måste han ha tillräckligt med makt för att reparera den värld han skapat. Ingen i min familj är troende och det kan vara därför jag inte heller är det, men ingen har någonsin sagt till mig vad jag ska tro på så min åsikt är helt min egen och inte taget från någon annan.

 

Min pojkvän är muslim och därför har vi ofta diskuterat just detta ämne, om att i bibeln står det att gud gav oss denna värld och sen är det upp till människan att hantera den. Men jag tycker inte att man kan ge en sådan stor uppgift till någon om alla människor inte har samma tankesätt. Hur ska vi kunna stoppa krig om det alltid finns människor kvar i världen som hellre vill ha makt är fred. Det är det jag tycker är orimligt att gud inte dyker in och hjälper de oskyldiga som bara vill leva sitt liv med sina nära och kära och istället låter de onda styra över världen just nu. Därför tror jag inte på att gud finns. Däremot tror jag att Jesus har funnits och jag tror inte att vi är de ända levande varelserna i detta universum.  

 

Källor:

 
http://sv.wikipedia.org/wiki/Religion_i_Sverige
www.ne.se
https://www.google.se/search

Om

Min profilbild

RSS 2.0